La Paris, amorul e la mare cautare

Standard

Este o treaba pe care am observat-o de ceva timp! In Franta, exista o mare foame de iubire, de dragoste, iar la Paris cautarea este parca si mai apriga. Ironic, nu- i asa? In orasul iubirii,  dragostea e greu de gasit. 

Daca stai sa analizezi un pic afisele urbane, vezi peste tot reclame la agentii matrimoniale, iar daca rasfoiesti revistele, povestea se repeta; daca te uiti la TV, pe langa obisnuitele reclame, exista emisiuni tip agentii matrimoniale cu agricultori care isi cauta dragostea, cu oameni simpli de la tara care vor sa isi gaseasca jumatatea – audiovizualul este o  adevarata agentie matrimoniala.

Ieri seara am vazut un reportaj ce avea ca tema agentiile de voiaj pentru celibatari care te ajuta sa iti gasesti jumatatea: te cazeaza in hoteluri pentru celibatari, organizeaza iesiri cluburi cu celibatari etc; Piata „de cautare a dragostei” este extrem de dezvoltata aici, sunt extrem de multi oameni singuri, mereu in cautarea jumatatii.

De la „A fi fidela  a doi barbati inseamna a fi de doua ori mai fidela” (être fidèle a deux hommes c’est être deux fois plus fidèle) idee promovata de Gleeden, agentie matrimoniala pentru persoanele casatorite, trecand prin agentiile pentru „celibatari exigenti”  cum e Meetic de exemplu si ajungand pana la adopteunmec.com, un site (un concept genial) conceput exact ca un eshop, unde masculul este vazut ca un produs, pe care doritoarea il „achizitioneaza” ( il alege pentru a-l cunoaste mai bine) ca pe pantofii preferati. Si acestea sunt doar cateva exemple!!!

Trebuie sa recunosc faptul ca francezii sunt extrem de ingeniosi in domeniu – prefera sa ia amorul in ras, in joaca, exact ca o relatie, care, in definitiv, are sansele ei sa devina serioasa. Sau NU. Poate si acesta este motivul pentru care exista atat de multi celibatari in Franta/la Paris!!! Oricum, geniale idei si de bun-simt 🙂 Amor 2.0 :)))


 

 

Anunțuri

Despre Nicol

Am vrut sa ma fac educatoare pe la 3 ani. Apoi doctorita. Pe la 14 ani am decis ca vreau sa ma inchid intr-o manastire, sa ma calugaresc. Asa mi-a venit. Am picat examenul de la seminarul teologic de la Agapia din cauza matematicii (?!) Mereu am fost bata la mate. Dupa am facut un liceu de mate-fizica (!?). Da, stiu. WTF Dupa ce am castigat un concurs de creatie organizat de un ziar local, am decis ca menirea mea e sa scriu. Si nu m-am mai oprit. Am facut jurnalism, dar mai multa filosofie. Mama mi-a zis ca o sa mor de foame cu jurnalismul meu si ca era mai bine daca imi placea matematica, ca aveam locul asigurat la o banca. Am fost o rebela! Am scris de la politica si economie, la religie si sex, de la dragoste nebuna la divertisment si iar sex. Nu am murit de foame. Dupa o vizita in Germania, m-am decis sa las Romania in urma. Si am ajuns in Paris, unde m-am decis sa fac si un master. Am vietuit in cel mai glamour oras gri de pe planeta fix 5 ani, dupa care, in septembrie ( pe 1 septembrie) 2016 m-am mutat la Toulouse, mai spre sud-vest, la soare, mai aprope de Spania, ocean si Pirinei. Nu stiu pana cand voi ramane aici, dar imi prieste. Blogul este despre mine, voi, Romania, Paris, Zapping (motanul antisocial cel mai frumos din lune), amour, sex, oameni si animale, intamplari, tandreturi, framantari, vise ce raman sa fie implinite… Luate in ras sau in serios. Dupa situatie. Va invit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s