Nirvana vs Michael Jackson

Standard

nirvanaLa inceputul liceului eram o tocilara notorie, care inca mai bocea noaptea in perna (si nu numai) ca parintii nu au lasat-o la concertul din ’92 al lui MJJ (Michael Joseph Jackson, pentru inculti ). Dar cu toate nenorocirile au si un sfarsit, in clasa a -9-a am cunoscut-o pe Ana, care mi-a ramas colega de banca tot liceul. Si care mi-a devenit o prietena tare draga!

Ana era colega cool: o infocata rockerita, mereu imbracata in jeans, cu plete in vant, usor flegmatica, zaluda, dar rezervata in acelasi timp. Genul ala de gagica de o inteligenta sclipitoare, care iti citeste o biblioteca intr-o saptamana si copiaza la mate. Si mai semana si cu Winona Ryder!!! Ana era grunge! Eah!!!

Eu tocmai ce iesisem dintr-un examen de teologie, eram pioasa, mironosita, dar cu sange fierbinte. Ea, genul defalaurata, gata de petreceri. La un party nocturn de-al ei, cand parintii nu erau acasa, am invatat sa fumez. Ce vremuri!!! Tot ce imi era interzis in liceu de catre parinti, cu ea faceam. Ce viata!!!

Concerte si festivaluri rock, intalniri rockiste, vodtci puturoase in baruri cu fumalau, glume nebune, Nirvana. Da!!! Si Nirvana! Tin minte ca la inceputul liceului, eu eram in limba dupa MJJ, ea ma innebunea cu al ei Kurt Cobain. Si dupa cateva ascultari Nirvana, am schimbat tabara. Si de aici… potopul!!! A urmat Timpuri Noi, Metallica Tiamat, Therion… a mai fost ceva Take That parca  – ea era cu Mark Owen, avea chiar un poster pe tavan (sau era Jon Bon Jovi??? :)))) ), eu cu Gary Barlow, al’ mai cuminte si devreme acas’-, niste Jon Bon Jovi, desigur, si etc. Pai cand ascult „These Days” de la Bon Jovi, ma gandesc la Ana, ca si cum ast’ cantec a fost scris special pentru noi doua  :).

Azi Kurt Cobain ar fi implinit niste ani, vreo 46, daca nu si-ar fi zburat creierii. Ca sa-l celebrez, am apasat „play” pe Nirvana si ascultand  „Heart Shaped Box” mi-a amintit de noptile petrecute cu Ana, nopti in care benoclam ochii si faceam palnie urechile la MCM la o emisiune de rockareala in care Nirvana era difuzata in bucla . Si mai bagau si niste Ugly Kid Joe cu Everything about you, si Alanis Morissette si altii din bleasla pe care ii ascult acum cu nesat :).

In concluzie, profit de aceasta ocazie sa multumesc Anei pentru descoperirea numita Nirvana si toate „lucrurile satanoase si interzise” pe care le-am facut impreuna. Si cred cu tarie ca o sa mai facem!!!!

Foto: topito.com

Anunțuri

Despre Nicol

Am vrut sa ma fac educatoare pe la 3 ani. Apoi doctorita. Pe la 14 ani am decis ca vreau sa ma inchid intr-o manastire, sa ma calugaresc. Asa mi-a venit. Am picat examenul de la seminarul teologic de la Agapia din cauza matematicii (?!) Mereu am fost bata la mate. Dupa am facut un liceu de mate-fizica (!?). Da, stiu. WTF Dupa ce am castigat un concurs de creatie organizat de un ziar local, am decis ca menirea mea e sa scriu. Si nu m-am mai oprit. Am facut jurnalism, dar mai multa filosofie. Mama mi-a zis ca o sa mor de foame cu jurnalismul meu si ca era mai bine daca imi placea matematica, ca aveam locul asigurat la o banca. Am fost o rebela! Am scris de la politica si economie, la religie si sex, de la dragoste nebuna la divertisment si iar sex. Nu am murit de foame. Dupa o vizita in Germania, m-am decis sa las Romania in urma. Si am ajuns in Paris, unde m-am decis sa fac si un master. Am vietuit in cel mai glamour oras gri de pe planeta fix 5 ani, dupa care, in septembrie ( pe 1 septembrie) 2016 m-am mutat la Toulouse, mai spre sud-vest, la soare, mai aprope de Spania, ocean si Pirinei. Nu stiu pana cand voi ramane aici, dar imi prieste. Blogul este despre mine, voi, Romania, Paris, Zapping (motanul antisocial cel mai frumos din lune), amour, sex, oameni si animale, intamplari, tandreturi, framantari, vise ce raman sa fie implinite… Luate in ras sau in serios. Dupa situatie. Va invit!

2 răspunsuri »

  1. nu am cunoscut-o in liceu pe Ana(o stiam doar din vedere) dar nici acum nu e departe de descrierea ta.
    scrii frumos ti-ai mai castigat un citittor.
    marian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s