Descoperiri muzicale de suflet

Standard

natalie_portman_wearing_a_large_set_of_headphonesIn ultima vreme sunt muzicala in suflet si simtire. De la primavara mi se trage cred. Sa va spun repejor ce am descoperit ca sa apasati repejor butonul de Play :).

Saptamana trecuta, pe o vreme ploioasa de Versailles, am descoperit pe Facebook un video cu…pisici. Am uita care era, dar piesa mi-a ramas in minte. Se numeste The Time to Run (Finale), iar geniul care a creat-o se numeste Dexter Britain.  Este un compozitor britanic de muzica instrumentala. I-am cunoscut si site-ul, unde la „Playlists” poti sa asculti (si sa descarci) toate piesele lui, pentru ca sunt pe „norisorul muzical”, SoundCloud, baby! Muzica de-ti face pielea de gaina, zau! Si este pentru toate starile…pentru citit, adormit, gandit, plans, pentru iubit 🙂

Cea de-a doua descoperire s-a produs intr-un episod din serialul Brothers&Sisters (pe care l-am urmarit cu placere pentru atmosfera coplesitoare de familie ). Shazam m-a ajutat sa descopar piesa „12”, interpretata de Alexi Murdoch, un alt geniu britanic. Si cum cu o piesa ajung sa ascult toata discografia, asa am facut si cu Alexi, care este mai mult spre indie folk, cu influente de post-rock, ca piesa mai sus amintita. Bagati tare in casti!

Foto: wallpaperdreams.com

Despre Nicol

Am vrut sa ma fac educatoare pe la 3 ani. Apoi doctorita. Pe la 14 ani am decis ca vreau sa ma inchid intr-o manastire, sa ma calugaresc. Asa mi-a venit. Am picat examenul de la seminarul teologic de la Agapia din cauza matematicii (?!) Mereu am fost bata la mate. Dupa am facut un liceu de mate-fizica (!?). Da, stiu. WTF Dupa ce am castigat un concurs de creatie organizat de un ziar local, am decis ca menirea mea e sa scriu. Si nu m-am mai oprit. Am facut jurnalism, dar mai multa filosofie. Mama mi-a zis ca o sa mor de foame cu jurnalismul meu si ca era mai bine daca imi placea matematica, ca aveam locul asigurat la o banca. Am fost o rebela! Am scris de la politica si economie, la religie si sex, de la dragoste nebuna la divertisment si iar sex. Nu am murit de foame. Dupa o vizita in Germania, m-am decis sa las Romania in urma. Si am ajuns in Paris, unde m-am decis sa fac si un master. Am vietuit in cel mai glamour oras gri de pe planeta fix 5 ani, dupa care, in septembrie ( pe 1 septembrie) 2016 m-am mutat la Toulouse, mai spre sud-vest, la soare, mai aprope de Spania, ocean si Pirinei. Nu stiu pana cand voi ramane aici, dar imi prieste. Blogul este despre mine, voi, Romania, Paris, Zapping (motanul antisocial cel mai frumos din lune), amour, sex, oameni si animale, intamplari, tandreturi, framantari, vise ce raman sa fie implinite… Luate in ras sau in serios. Dupa situatie. Va invit!

Lasă un comentariu