Un codru de paine sau un smartphone?

Standard

SmartphoneCunosti si tu (sau ai auzit macar) povesti despre specimene care au iPhone 5 si n-au dupa ce bea apa. Sau Mercedes ultimul tip si dorm inca pe canapea la mama sau intr-o garsoniera de 2 pe 2. Cel din urma tip stiu ca are scuza debila:  se vrea aspirator de femei. Femei proaste, desigur. Dar primul ma scoate din sarite.

Aici la Paris am indentificat un alt specimen: cersetorul cu telefon mobil (l-am cunoscut acum un an). Si l-am reintalnit zilele trecute…

Asta cum ti se pare? Cica nu ar fi o treaba asa iesita din comun. Cineva mi-a venit cu replica: „Pai gandeste-te ca exista zone in Africa in care nu gasesti apa potabila, dar gasesti retea si telefoane mobile”.

Cat de importanta este comunicarea? Ma refer la comunicare asta prin telefon/internet. Ne tine de foame/sete, ne ajuta sa supravietuim? Eu una ma revolt atunci cand vad un cersetor ingramadit langa un tomperon, cu Adidas, intreg din punct de vedere fizic si vorbind la telefon mobil, mai nou, smartphone. Poate ca am ramas eu in urma cu tendintele in materie de cersit, dar parca treaba asta e cu nonsens. Sau poate omul cu pricina era cu paharu’ de plastic in fata la cersit pentru a-si lua cel mai nou smartphone. Sau Mercedes.

Criza asta, bat-o vina!  Pacat ca nu am o demonstratie foto! Mai bine ii ceram cersetorului cu smartphone sa-mi trimita una…

Reclame

Despre Nicol

Am vrut sa ma fac educatoare pe la 3 ani. Apoi doctorita. Pe la 14 ani am decis ca vreau sa ma inchid intr-o manastire, sa ma calugaresc. Asa mi-a venit. Am picat examenul de la seminarul teologic de la Agapia din cauza matematicii (?!) Mereu am fost bata la mate. Dupa am facut un liceu de mate-fizica (!?). Da, stiu. WTF Dupa ce am castigat un concurs de creatie organizat de un ziar local, am decis ca menirea mea e sa scriu. Si nu m-am mai oprit. Am facut jurnalism, dar mai multa filosofie. Mama mi-a zis ca o sa mor de foame cu jurnalismul meu si ca era mai bine daca imi placea matematica, ca aveam locul asigurat la o banca. Am fost o rebela! Am scris de la politica si economie, la religie si sex, de la dragoste nebuna la divertisment si iar sex. Nu am murit de foame. Dupa o vizita in Germania, m-am decis sa las Romania in urma. Si am ajuns in Paris, unde m-am decis sa fac si un master. Am vietuit in cel mai glamour oras gri de pe planeta fix 5 ani, dupa care, in septembrie ( pe 1 septembrie) 2016 m-am mutat la Toulouse, mai spre sud-vest, la soare, mai aprope de Spania, ocean si Pirinei. Nu stiu pana cand voi ramane aici, dar imi prieste. Blogul este despre mine, voi, Romania, Paris, Zapping (motanul antisocial cel mai frumos din lune), amour, sex, oameni si animale, intamplari, tandreturi, framantari, vise ce raman sa fie implinite… Luate in ras sau in serios. Dupa situatie. Va invit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s