La Paris, somnul de frumusete se face la metrou

Standard

Metro_de_Paris_-_Ligne_9Viata din metroul parizian ma captiveaza. Si ma surprinde de fiecare data. Nu mi-am imaginat niciodata ca cei care frecventeaza acest mijloc de locomotie subteran (si de suprafata) imi pot suscita interesul in asa hal. Poate ca daca as fi precum foarte multi dintre calatorii parizieni, adicalea cablata (cu casti iPhone-ului adanc bagate in urechi), butonand frenetic telefonul inteligent, pasiva/ignoranta la ceea ce se intampla in jurul meu, mi s-ar parerea totul absolut normal.

Am adunat cateva poze pe care le voi publica in viitorul apropiat (cu poveste cu tot), fotografii care fie m-au lasat cu gura cascata, fie m-au amuzat (sau amandoua la un loc).

Acum cateva saptamani, de exemplu, in asteptarea metroului, pe peronul liniei 9, pret de 4-5 minute, un „muncitor la birou” (dupa port) si-a facut somnul de frumusete, cu tot cu „masca” din dotare. Buna strategie, nu? Cand e vorba de frumusete, parizianul nu pierde nicio secunda.

Parizianul si somnul de frumusete

Despre Nicol

Am vrut sa ma fac educatoare pe la 3 ani. Apoi doctorita. Pe la 14 ani am decis ca vreau sa ma inchid intr-o manastire, sa ma calugaresc. Asa mi-a venit. Am picat examenul de la seminarul teologic de la Agapia din cauza matematicii (?!) Mereu am fost bata la mate. Dupa am facut un liceu de mate-fizica (!?). Da, stiu. WTF Dupa ce am castigat un concurs de creatie organizat de un ziar local, am decis ca menirea mea e sa scriu. Si nu m-am mai oprit. Am facut jurnalism, dar mai multa filosofie. Mama mi-a zis ca o sa mor de foame cu jurnalismul meu si ca era mai bine daca imi placea matematica, ca aveam locul asigurat la o banca. Am fost o rebela! Am scris de la politica si economie, la religie si sex, de la dragoste nebuna la divertisment si iar sex. Nu am murit de foame. Dupa o vizita in Germania, m-am decis sa las Romania in urma. Si am ajuns in Paris, unde m-am decis sa fac si un master. Am vietuit in cel mai glamour oras gri de pe planeta fix 5 ani, dupa care, in septembrie ( pe 1 septembrie) 2016 m-am mutat la Toulouse, mai spre sud-vest, la soare, mai aprope de Spania, ocean si Pirinei. Nu stiu pana cand voi ramane aici, dar imi prieste. Blogul este despre mine, voi, Romania, Paris, Zapping (motanul antisocial cel mai frumos din lune), amour, sex, oameni si animale, intamplari, tandreturi, framantari, vise ce raman sa fie implinite… Luate in ras sau in serios. Dupa situatie. Va invit!

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s