Noua casa, noua viata

Standard

I see youAsadar si prin urmare, am lasat in urma Versailles-ul si m-am apropiat si mai mult de Paris. Mi-am pus sarsanalele la Clamart. Si nu e chiar rau :). Sa-mi spun doua vorbe despre cum decurge procesul de acomodare :).

Incet, incet, imi intra pe sub piele Clamart. Am facut cunostinta cu el acum vreo doi ani, intr-o vizita rapida cu motocicleta. Si tare mi-a mai placut ca era relativ calm, cu multe case frumoase si plin de verdeata. De o luna de cand sunt aici, nu am apucat sa vizitez foarte mult (din motive de „casa cu curu’n sus”, ploaie, plecari prin alte locuri ale Frantei, job, job-uri, oboseala etc).

Am facut un vide grenier in centrul Clamart-ului  – o treaba care-mi place pana la extaz si-napoi (o adunare monstruos de mare de oameni care ies in strada cu lucrusoare de care nu mai au nevoie si le vand la preturi, de cele mai multe ori, derizorii – treaba organizata de primarie, nu asa aiurea). Si a fost cel mai mare pe care l-am vazut vreodata in cei 3 ani de Francia. Nici la Versaillleees nu am vazut asa ceva. Si un „G.I Joe francez” prezent mi-a facut un cadou, un suvenir de la reptrezentantii Ministerului de Interne al Romaniei veniti in Franta :). Deci Clamart a marcat deja un punct:).

Apoi m-am plimbat prin padurile locului. Si am admirat casele acelea frumoase pe care le-am vazut fugitiv acum 2 ani in vizita nocturna cu motocicleta.

Ce-mi mai place e ca am „la botul calului” un restaurant japonez cu maki, sushi si etc. Japonia ii mai aproape :))). Inca un punct.

Piata e la 3 minute. Cu rosii bune, branzeturi imputicioase si cam tot ce-mi poftesc papilele.

Ma trezesc cu Turnul Eiffel si adorm cu el. Si da, e mai frumos noaptea, chiar (de fapt, mai ales) de la fereastra mea . Senzatia e atat de bizara ca am impresia ca e ireala :)))).

Cand sunt pe strada, aud felurite limbi straine. Deci e diversitate, nu sunt numai „fete roaiale” ca la Versailles :))). Si in plus am descoperit o strada pe care sunt restaurante si buticuri cu bunataturi made in Portugal. Alt punct.

Ce imi pare rau e ca nu am timp sa citesc in tren cu o faceam pe traseul de 12 sau 24 de minute de la Paris la Versailles. Dar nu poti sa le ai pe toate, nu-i asa? Si mai am si niste „elefantei” deasupra apartamentului care ma trezesc cu noaptea-n cap chiar si in we :)). Cred ca o sa urc la ei sa fac un scandal sa nu le mai dea copilasilor vitamine/legume/fructe ca prea is agitati si topaie intr-una. Ehhh, si treaba asta are farmecul ei :).

Zapping e in elementul lui, e atotstapanitor si atotplimbator. Mereu in explorare. Nu mai poate el de Turnul Eiffel. Zapping vrea sa faca cunostinta cu patrupedul negru cu ochi galbeni de la 1, care motaie pe teresa.

Sper sa incep si eu explorarile mele in curand, sa-mi cunosc oraselul unde fiecare familie are cel putin 2 copii (din cate am observat „pe fuga” ). Procesul de acomodare continua.

 

 

 

Reclame

Despre Nicol

Am vrut sa ma fac educatoare pe la 3 ani. Apoi doctorita. Pe la 14 ani am decis ca vreau sa ma inchid intr-o manastire, sa ma calugaresc. Asa mi-a venit. Am picat examenul de la seminarul teologic de la Agapia din cauza matematicii (?!) Mereu am fost bata la mate. Dupa am facut un liceu de mate-fizica (!?). Da, stiu. WTF Dupa ce am castigat un concurs de creatie organizat de un ziar local, am decis ca menirea mea e sa scriu. Si nu m-am mai oprit. Am facut jurnalism, dar mai multa filosofie. Mama mi-a zis ca o sa mor de foame cu jurnalismul meu si ca era mai bine daca imi placea matematica, ca aveam locul asigurat la o banca. Am fost o rebela! Am scris de la politica si economie, la religie si sex, de la dragoste nebuna la divertisment si iar sex. Nu am murit de foame. Dupa o vizita in Germania, m-am decis sa las Romania in urma. Si am ajuns in Paris, unde m-am decis sa fac si un master. Am vietuit in cel mai glamour oras gri de pe planeta fix 5 ani, dupa care, in septembrie ( pe 1 septembrie) 2016 m-am mutat la Toulouse, mai spre sud-vest, la soare, mai aprope de Spania, ocean si Pirinei. Nu stiu pana cand voi ramane aici, dar imi prieste. Blogul este despre mine, voi, Romania, Paris, Zapping (motanul antisocial cel mai frumos din lune), amour, sex, oameni si animale, intamplari, tandreturi, framantari, vise ce raman sa fie implinite… Luate in ras sau in serios. Dupa situatie. Va invit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s